Blu: gen - een andere ‘s wereld eerste door mark'ennovy

november 16, 2016 - Nieuws
Blu: gen - een andere ‘s wereld eerste door mark'ennovy

Bij het nastreven van voortdurend “de lat hoger te leggen’ in contactlens innovatie, kondigt de op maat gemaakte contactlens fabrikant mark'ennovy de lancering van 's werelds eerste contact lens met van zowel een 1st-filter als en een selectieve blauw licht blokkerende filter aan. Blu:gen zal dit najaar beschikbaar zijn in de Europese markten en ook in een revolutionaire nieuwe Blu:kidz specifiek formaat vanaf een diameter vanaf

Blu:gen van mark'ennovy biedt een oplossing voor alle klanten die worden blootgesteld aan digitale apparaten in hun dagelijks leven. De nieuwe maandelijkse contactlens wordt gemaakt met een silicone hydrogel materiaal, met 75% watergehalte, super lage modulus van 0,25 MPa, DK 60, lage uitdroging en een groene handelingstint. Zoals je mag verwachten van mark'ennovy, zijn deze lenzen beschikbaar in sferische, torische, multifocale en torische multifocale geometrieën. En met de reputatie van mark'ennovy voor een hoge mate van maatwerk, zal het bedrijf ook nu weer de grenzen nog verder verleggen door het verhogen van het aantal beschikbare parameters met deze lens door uitbreiding van het diameterbereik van 11.50 tot 16.50mm, waardoor uiteindelijk contactlenzen ook aan te passen zijn bij kinderen met de kleinste diameter hoornvlies. Bovendien mark'ennovy introduceerde 15 addities die nu variëren 0,50-4,00 in stappen van 0.25 dpt voor ultra-precieze correctie in de vroegste stadia van presbyopie. De nieuwe contactlenzen zijn beschikbaar zijn onder twee merknamen Blu:gen en Blu:kidz. De Blu:kidz heeft kindvriendelijke seizoensgebonden verpakkingen.

Chris Carter’s, Group Marketing en Sales Director, reactie: "mark'ennovy heeft opnieuw een toonaangevende innovatie. In de laatste paar jaar hebben we een snelle stijging van blauw licht blokkerende brillenglazen gezien. Er is echter geen producent van contactlenzen erin geslaagd om een lens die zowel 1e klas UV-bescherming en blauw licht blokkerende filters in een contactlens biedt, en daarbij ook nog een verdieping geeft in de mate van maatwerk om tegemoet te komen aan de jonge kinderen. Weer een primeur!

mark'ennovy is toegewijd aan innovatie en een vooruitstrevende benadering van de evolutie van de contactlens industrie. De product portfolio van mark'ennovy is een van de meest uitgebreide op de markt in de wereld van ongeëvenaarde combinatie van materialen, parameters en geometrieën, uitsluitend verzorgd aan oogzorgspecialisten.

www.markennovy.com