mark’ennovy gaat verder met de verbetering van de contactlenservaring van haar klanten

december 7, 2015 - Nieuws
mark’ennovy gaat verder met de verbetering van de contactlenservaring van haar klanten

Individually yoursmark’ennovy introduceert onder de naam ‘Individually Yours’ nieuwe marketing materialen voor oogzorgprofessionals in Nederland. De nieuwe materialen bestaan uit gepersonaliseerde verpakkingen van de op maat gemaakte ‘Contactlens Product of the Year 2015’ Gentle 80 en Saphir RX. Elk doosje wordt individueel gemaakt met de naam van de klant op de verpakking geprint om het idee te onderstrepen dat de lenzen echt uniek zijn en dat ze speciaal voor zijn of haar individueel zijn gemaakt.

mark’ennovy introduceert onder de naam ‘Individually Yours’ nieuwe marketing materialen voor oogzorgprofessionals in Nederland. De nieuwe materialen bestaan uit gepersonaliseerde verpakkingen van de op maat gemaakte ‘Contactlens Product of the Year 2015’ Gentle 80 en Saphir RX. Om het idee te onderstrepen dat de lenzen echt uniek zijn en dat ze speciaal voor de klant worden gemaakt wordt elk doosje individueel ontworpen met de naam van de klant op de verpakking geprint. 

Als onderdeel van de campagne heeft mark’ennovy onder de naam ‘Klant Paspoort’ ook nieuw en uniek POS materiaal ontwikkeld. Hierin wordt het hele aanpasproces van contactlenzen omschreven, vanaf de allereerste afspraak met de oogzorgprofessional, het ontwerpen van de lenzen tot aan het eindproduct. Het ‘Klant Paspoort’ schijnt ook licht op de unieke refractie van de drager, waarbij in eenvoudige taal wordt uitgelegd waarom individueel gemaakte lenzen de beste keus zijn voor zijn of haar refractie, waarbij het belang van regelmatige vervolgafspraken met de oogzorgprofessional wordt onderstreept. Bovendien kan de contactlensspecialist in het ‘Klant Paspoort’ alle individuele gegevens van de klant en details over vervolgafspraken noteren.

Chris Carter, Group Marketing & Sales Director: "De contactlensmarkt blijft onderhevig aan een steeds sneller wordende verzakelijking, en daarom zal de oogzorgprofessional voortdurend de perceptie van de klant over de werkelijke waarde van het dragen van contactlenzen moeten bijsturen. Bij mark’ennovy streven we naar toegevoegde waarde bij elke stap van het hele aanpassingsproces. Vanaf het eerste consult tot de uiteindelijke aanmeting van de speciaal voor de klant gemaakte individuele contactlens.’

Carter gaat verder: ‘De nieuwe verpakking en het Klant Paspoort zijn ontworpen om de contactlensspecialist tijdens het hele proces bij te staan en een lenservaring van hoge kwaliteit te bieden. Hiermee kan aan de klanten worden getoond dat uit de keuze die ze hebben gemaakt blijkt dat ze grote waarde aan de kwaliteit van hun eigen oogzorg hechten.’

mark’ennovy zal de komende weken de nieuwe campagne uitrollen. Oogzorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in deze service en willen weten hoe mark’ennovy hen bij kan staan in het verbeteren van de ervaringen van hun klanten en daarmee de vergroting van hun loyaliteit kunnen contact opnemen met de Business Development Manager van mark’ennovy voor meer details.

 

 

Media contact:

Barbara Bochenska,

Marketing Manager

Contact details:

bbochenska@markennovy.com

+44 (0) 1794 526 197