Gentle 80 van mark’ennovy wint de “Contact Lens Product of the Year Award 2015”

mei 8, 2015 - Nieuws
Imagen Completa

Gentle 80, de eerste zachte RX contactlens met een hoog Dk en zonder siliconen.

Romsey, 22 april 2015

Gentle 80, de revolutionaire door mark’ennovy ontwikkelde contactlens, is uitgeroepen tot "Contact Lens Product of the Year" tijdens de prestigieuze Optician Awards in Birmingham. De editie van dit jaar wordt met een record aantal inzendingen van 250 gezien als zeer succesvol. Gentle 80 is de eerste contactlens voor maandelijkse vervanging die deze award sinds 2011 wint.

Gentle 80 is de eerste zachte Rx contactlens met een hoog Dk, zonder siliconen, die een watergehalte van 80% biedt en een modulus van 0.13, de laagste van de markt. Bovendien heeft de Gentle 80 een hoge breukbestendigheid en een uitstekend vochthoudend vermogen. Deze combinatie van eigenschappen zorgt voor groot comfort voor het oog. Het is een op maat gemaakte premium maandlens die beschikbaar is in sferische, torische, multifocale en multifocaal torische ontwerpen, in zo goed als elke sterkte.

mark’ennovy heeft dit bereikt met behulp van een unieke kruisverbindende stof die wordt gebruikt om een polymeer matrix te creëren die opener, gelijkmatiger en minder compact is. Daardoor wordt water langer vastgehouden wat het materiaal vooral comfortabel maakt voor mensen met droge ogen. Volgens een studie die met medewerking van contactlensspecialisten uit heel Europa gedaan is, is het resultaat een lens die contactlensdragers één of twee punten comfortabeler vinden dan hun vorige lenzen (op een comfortschaal van nul tot tien).

"Het winnen van de Optician Award voor Contact Lens Product of the Year is zeker een bijzondere belonging voor mark’ennovy” zegt Dany Sarrouf, Directeur van mark’ennovy. ’We zijn zeer vereerd, vooral omdat er in deze categorie dit jaar inzendingen zaten van de grootste contactlensfabrikanten in de wereld. Er zijn twee dingen erg belangrijk voor ons. Ten eerste is dat onze inzet om te investeren in R&D, en ten tweede onze toewijding aan oogzorgprofessionals door onze lenzen niet online of aan drogisterijen te verkopen. We zijn trots op de erkenning die de Gentle 80 krijgt van de leiders binnen de optische industrie”.