Over Ons

Bij mark’ennovy zijn we gespecialiseerd in individueel gemaakte torische en multifocale contactlenzen in een groot aantal parameters en gemaakt van innovatieve materialen. Van de Silicone Hydrogel met een hoog watergehalte tot aan de biomimetische Gentle.

We zijn een Europees bedrijf met directe aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Maar, door onze verkoopstructuur bereiken we klanten in 37 landen in de hele wereld. Wij verkopen alleen aan oogzorgprofessionals en we leveren aan de grootste groepen en ketens, maar ook aan de beste onafhankelijke oogzorgprofessionals.

Onze missie is om oogzorgprofessionals van een uitgebreid assortiment aan premium producten en van expertise te voorzien zodat zij een verschil kunnen maken voor hun cliënten en daarmee hun levenskwaliteit.

R&D

Van Silicone Hydrogel tot de nieuwe generatie biomimetische hydrogels (Gentle lenzen), die hetzelfde watergehalte hebben als de cornea. We werken continue om nieuwe en innovatieve contactlenzen op de markt te brengen.

Wilt u een aanpassing die u met onze contactlenzen heeft gedaan met ons delen? E-mail ons de details. We ontvangen graag feedback.

mark’ennovy contactlenzen worden ontwikkeld door een uniek team van polymeerfisici, optometristen en engineers die high-performance materialen en lensontwerpen maken.

Technologie

Om u te verzekeren dat elke lens overeenkomt met de metingen van u client gebruiken we voor het lathing proces geavanceerde Optoform© nanometrische lathing technologie.

Voor het moulding proces wordt onze gepatenteerde micro-precisie technologie gebruikt wat meer flexibiliteit in het ontwerp biedt dan standaard moulded lenzen.

Bij mark’ennovy streeft ons team van engineers ernaar om complexe lensontwerpen te combineren met geautomatiseerde, high-precision productietechnologie om snel en efficiënt over een uitgebreide porfolio te kunnen beschikken.

Professionele Service

mark’ennovy beschikt over een unieke individuele service –een toegewijd team van oogzorgspecialisten dat u bijstaat gedurende het hele aanpassingsproces, zodat u een succesvolle aanpassing kunt bereiken met minimale stoeltijd. Als u vragen heeft of begeleiding nodig heeft bij een aanpassing, dan helpen wij u graag. Bel ons vandaag nog.

Ons team van meertalige, gediplomeerde optometristen is bereikbaar per telefoon, online en persoonlijk om ervoor te zorgen dat u de prestaties van onze producten optimaal kunt benutten.

Kwaliteitscertificatie

mark’ennovy heeft een gecertificeerd Kwaliteitsysteem voor beide productiecentra, in Spanje en in het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast heeft mark’ennovy een CE-markering voor de gehele contactlensportfolio.

Waarom hebben we een Kwaliteitssysteem?

Het doel van het Kwaliteitssysteem is de behoefte om aan te tonen dat we de capaciteit hebben om consequent producten en diensten aan te bieden die voldoen aan de eisen en verwachtingen van de klanten en om te voldoen aan de geldende regels en voorschriften die van toepassing zijn op onze productportfolio.

Het Kwaliteitsmanagementsysteem wordt toegepast op alle activiteiten van mark’ennovy: ontwerp, productie en marketing van contactlenzen.

Welke Kwaliteitssystemen heeft mark’ennovy geïmplementeerd?

ISO 13485:2012 - Deze norm heeft betrekking op medische hulpmiddelen en specificeert de systeemvereisten voor het kwaliteitsmanagement van een organisatie vanuit het oogpunt van het aantonen van het vermogen om aan de behoeftes van de klanten en aan de specifieke regelgeving van medische hulpmiddelen te voldoen.

Hoe wordt het functioneren van het Kwaliteitsmanagementsysteem gecontroleerd?

 1. Kwaliteitsindicatoren:

  De aspecten die de kwaliteit van het uiteindelijke product of dienst kunnen beïnvloeden worden periodiek gemeten met prestatie-indicatoren. Eventuele afwijkingen of mogelijke verbeteringen worden dan vertaald naar corrigerende en/of preventieve maatregelen.

 2. Regelmatige evaluatie van de Kwaliteitsdocumentatie:

  De documentatie wordt regelmatig beoordeeld en aangepast aan veranderingen in de regelgeving, aan geboekte vooruitgang en aan geïntroduceerde verbeteringen. Kwaliteitsdocumentatie omvat het Kwaliteitsbeleid, de Kwaliteitsdoeleinden, de Kwaliteitshandleiding, procedures, werkinstructies, Kwaliteitsgegevens en alle technische documentatie.

 3. Bestuurlijke beoordeling van het Kwaliteitssysteem:

  Jaarlijks voert het Management Team van mark’ennovy een grondige evaluatie uit over het functioneren van het Kwaliteitssysteem. De evaluatie omvat de beoordeling van de interne en externe auditresultaten, klachten, non-conformiteiten, kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s), bereikte kwaliteitsdoelstellingen (en het vastellen van nieuwe doelstellingen), status van corrigerende en preventieve maatregelen, trainingprogramma’s, audits, risicomanagement, markttoezicht, wetswijzigingen en mogelijke verbeteringen. Dit is om te bevestigen dat het Kwaliteitssysteem nog altijd effectief is en voldoet aan de behoeftes van ons bedrijf.

 4. Interne en Externe Audit:

  Periodiek worden interne audits door onze medewerkers en door andere bedrijven uitgevoerd om de status van onze processen, procedures en protocollen te evalueren.
  Op basis van hun auditprogramma voert de aangemelde instantie SGS bovendien audits van het Kwaliteitssysteem en van onze gegevens uit om de geldigheid van onze certificaten de bevestigen .